L’any passat encetàrem el projecte Compartint Experiències, un projecte que animà el professorat de Camp de Morvedre a compartir el que es fa a les nostres aules.
Com que tenim molt a compartir, perquè som una comarca implicada en la innovació educativa, hem hagut d’elegir. I ho hem fet, compartirem, enguany, aquelles experiències d’èxit que tenen a vore amb el lema de Trobada: “Recuperem el verd, amb Carme Miquel”.
I pensar en Carme Miquel ens porta a pensar en mestres que canvien el món. Per això davant de la globalització depredadora, protegim i defensem el patrimoni natural, el cultural i el lingüístic, eixos al voltat dels quals, giraran les Jornades. Durant dues Jornades escoltarem el dia a dia de nou centres educatius de Camp de Morvedre, com es transforma la societat des de l’escola. INSCRIPCIONS
Des de CEVCAM-Escola Valenciana vos donem la benvinguda a estes primeres Jornades Pedagògiques : Compartint experiències, que pretenen ser un lloc de trobada i d’intercanvi de tot allò que es fa a les nostres aules.
No ha estat casualitat l’elecció del temes al voltant dels quals exposarem experiències. Seguint les línies del VI Congrés d’Escola Valenciana que tingué lloc a la Universitat de Valencia el mes de desembre , els eixos elegits són plurilingüisme, inclusió i consciència mediambiental.
Per què plurilingüisme? Per la importància d’aconseguir la convivència entre col·lectius que pensen i parlen de manera diferent. Perquè ens cal proporcionar a l’alumnat una competència plurilingüe i multicultural garantint tant el domini de les llengües com la capacitat de conviure en una societat multilingüe i multicultural.
Inclusió, per que? per tal d’assolir les potencialitats màximes de cada persona que forma part del sistema educatiu. Eixe ha de ser un dels trets d’identitat d’una escola de qualitat.