A Les Valls, sisé, seté i huité s’impartia barrejant els xiquets i xiquetes pels pobles depenent del nombre d’alumnes del qual ja disposava cada municipi. No hi havia cap centre concret en cap de les poblacions.

Cap a finals dels anys 80, es va crear l’edifici central de l’actual institut per concentrar la segona etapa dels cinc pobles de les Valls en un mateix centre. Aleshores s’anomenava Col·legi Públic Mancomunitat de les Valls i allí s’impartia l’EGB. L’any 1994 entra en vigor la LOGSE i ja comença a nomenar-se a eixa etapa educativa Educació Secundària Obligatòria, però van ser un parell d’anys un poc bojos a causa de la manera de redistribuir el personal docent per les escoles dels cinc pobles en funció de les necessitats de cada escola. Si per exemple els faltava una mestra d’anglés en una escola, assignaven a una de les de la Mancomunitat.

L’any 1995 es fusionà una extensió que ja hi havia allí de B.U.P. del Clot del Moro amb el C.P. Mancomunitat de les Valls, situat al mateix recinte. Pràcticament compartien el pati, ja que solament els separava una tanca metàl·lica.

L’any 1996 es decreta la suspensió del C.P., convertint-se així tota la zona en I.E.S. A més, es va dur a terme una ampliació per tal d’eliminar els barracons que s’instal·laren provisionalment per poder abastar a tot l’estudiantat.

Després d’uns anys, a partir del 2001, és quan passa a anomenar-se com el coneixem hui en dia, I.E.S. La Vall de Segó.

Aquest edifici és el més nou de tots els centres educatius qui hi ha a Benifairó de les Valls.