La Cevcam , en temps de confinament, no ha estat parada, com haureu vist. Volem proposar-vos una activitat que fa uns anys es llançà des del Centre Carles Salvador. Consistia en recuperar paraules, portava el nom de Salvadors i Salvadores de Paraules. La Cevcam també vol salvar paraules i vos proposem recuperar, valencianitzar  o corregir-ne. Cada quinzena us proposarem  una paraula que caldrà explicar i treballar amb exemples  amb un vídeo de dos o tres minuts. ( exemple de recuperar: adés, de valencianitzar: galetes( cookis), de corregir: els ha dit (lis). Ací vos deixem algunes unitats que ja hem preparat i que podeu començar a utilitzar. 

Podeu proposar alguns temes i prepararem els materials. Gaudiu l’activitat i, si ho creieu convenient , envieu-nos les vostres opinions sobre la tasca.

Infantil i Primària

Capítol I. El gripau i la granota. En aquest capítol vorem paraules relacionades amb la natura que no utilitzem adequadament.

Capítol II. Ca la iaia. En el capítol d’avui anem a vore paraules d’ús diari com cabells, batidor, anem-nos-en, iaia, etc.

Capítol III. Anem a sopar. En el capítol d’avui corregirem paraules relacionades amb els sopars de pa i porta.

Capítol IV. Anem de compres. En el capítol d’avui vorem algunes paraules relacionades amb les compres que fem quan anem a les botigues.

Capítol V. Anem a classe. En el capítol d’avui anem a corregir algunes paraules que no utilitzem correctament quan estem a classe.

Capítol VI. Anem de vacances. En el capítol d’avui anem a vore paraules relacionades quan fem les maletes per anar de vacances.

Capítol VII. Parem taula. En el capítol d’avui anem a vore paraules que emprem diariament quan parem taula per a dinar o sopar.

Secundària

Capítol I. Obligacions. En aquest primer capítol anem a vore frases amb haver de + infinitiu i cal + infinitiu / Cal que + verb.